WT

News

Hoe bereik je iemand met storytelling?

 
 
website-storytelling-02.png

Het gebruiken van animaties tijdens storytelling is iets wat niet mag ontbreken. Maar waardoor komt het nou dat wij een geanimeerde video beter onthouden dan een stukje tekst?

Door animatie te gebruiken maak je het makkelijker om informatie over te brengen. Dit komt omdat je hersenen direct de beelden verwerken die je ziet. Het kost ons minder moeite om een plaatje te begrijpen dan een stuk tekst. Het resultaat hiervan is dat je langer geboeid blijft door het geen wat je aan het kijken bent. 

Naast animatie zorgen tekst, bewegend achtergrondbeeld, video, foto’s, slideshows, geluidseffecten, audiofragmenten en links voor diversiteit en afwisseling. En juist deze combinatie in een verhaal resulteert in het gemakkelijk vasthouden van de aandacht. Echter, wat we niet moeten vergeten is de doel van het verhaal, wat wil je bereiken? Zonder goede content heb je ook geen goed verhaal. CONTENT IS KING!

Om écht iemands aandacht te blijven houden kun je deze rijke content interactief maken. Dit betekent dat de gebruiker zelf de content kan kiezen, wat ervoor zorgt dat het verhaal non-lineair wordt. Elk stukje van het verhaal kan op willekeurig moment beleefd worden, de gebruiker heeft zelf de touwtjes in handen. Door actief bezig te zijn met de content raak je als gebruiker meer betrokken bij een verhaal. 

De juiste combinatie van content en animatie zorgen ervoor dat jouw verhaal zijn doel bereikt. Betrek je gebruiker bij het verhaal en houd zijn aandacht vast. Je verhaal wordt zo een experience die niet snel wordt vergeten.

 
Milan Compeer